注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

流动的光彩

岁月如水 人生是河 宽容能拯救一切

 
 
 

日志

 
 
关于我

我有点懒,可是我很幸福。因为我有时时刻刻关心我的父母,时时刻刻照顾我的老婆,还有离不开我的一个漂亮的小姑娘。 对于生活,我很满足。

网易考拉推荐

(Go for it)新目标人教版八年级上册英语学案 Unit 3(完美版)  

2011-05-14 23:02:43|  分类: 初中英语完美学案 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Unit 3 What are you doing for vacation?

Section A

教师寄语:There is no royal road to science, and only those who do not dread the fatiguing climb of gaining its numinous summits. (在科学上没有平坦的大道,只有那些不畏劳苦攀登的人们,才有希望达到它神圣的顶点。)

学习目标:

1.       知识目标:babysit, plan, how long, away, get back, send, postcard.

             What are you doing for vacation?

             I’m going camping.

             That sounds nice.

             I’m going hiking on the mountains.

             I don’t like going away for too long.

2.       能力目标:培养运用现在进行时态谈论将来的计划的能力。

3.       情感目标:培养合作意识及计划意识。

学习重难点:感知现在进行时表达将来意味:

            That sounds interesting.

学习过程:

一、预习导学

1.       完成下列单词或短语。

_____________ v. 临时照顾(小孩)__________v. 宿营;露营 _________v.计划;规划

____________v.徒步旅行;远足____________多久;多长时间 _______.adv.向远处;离开

__________ 回来  ___________v. 发送;寄  ___________ n.明信片 

2.       试译下列句子。

假期你要做什么?______________________________________________?

我要照顾我妹妹。______________________________________________?

那听起来很无聊。______________________________________________?

二、自主学习

1. plan

1)动词,计划;规划。如:

  We’re planning to visit Hawaii this summer.

2)名词,计划;方案。如:

   He made a plan of the study.

【归纳拓展】

plan to do sth 计划去干某事

plan on doing sth 计划干某事

make a plan of / for sth 制定……的计划

【易错点提醒】

plan的过去式、过去分词均为planned,现在分词为planning。记住要双写字母“n”

【即景活用】

1. Don’t plan ________ driving a car in Tibet, ________?

A. to; will you   B. on; do you C. on; will you   D. to; do you

2Send  动词,送;寄出。如:

She sent me a Christmas card.

【易错点提醒】

Send后常跟双宾语,既send sb sthsend sth to sb. 如:

He sent a letter to his friend. = He sent his friend a letter.

【即景活用】

连词成句  e-mail, tomorrow, will, an, send, Jim, I

_____________________________________________________

3.       ride

1) 动词,骑乘,过去式和过去分词分别是rode, ridden.

2) 名词,骑马、骑车或乘车旅行。如:

Shall we go for a ride in the car?

【即景活用】

他在骑一辆自行车。_________________________________________.

三、合作探究

1c  Pairwork

What are the people in the picture doing for vacation? Make conversations.

2c  Groupwork

What are you and your classmates doing for your new vacation? Ask and answer questions and then write down your plans.

3b  Pairwork

四、拓展创新  4. Vacation Dreams

 Imagine your dream vacation.

五、梳理归纳

1. 含义、句式结构以及常用的时间状语

1)现在进行时表示现在正在进行的动作。

2)句式结构  am/is/are + 现在分词

3)常见的时态标志词有:now, at the moment, look, listen等。

2. 现在分词的构成方式

一般情况加-ing.  meet → meeting

以不发音的-e结尾,去e再加-ing

                make → making

以重读闭音节结尾,双写末尾辅音字母,再加-ing.          stop→ stopping

3. 现在进行时的用法

1)表示说话时或目前正在进行的动作。

   They are playing.

2) 表示现阶段不断发生或频繁发生的动作或状态。

  He is studying in No. 1 Middle School.

 He is always helping others. We all like him.

3) 一些表示位置转移的词,如:come, go, leave, fly, arrive, start, stay等,常用现在进行时表示即将发生的动作。

He’s leaving for Beijing next month.

六、达标检测

一、单项选择

(  ) 1. What are you doing _____ vacation?

A. with      B. of        C. for         D. at

(  ) 2. They are going camping _____ August 2, 2006.

A. in        B. on        C. at          D. to

(  ) 3. We are going fishing _____ next week.

A. /         B. in         C. at         D. about

(  ) 4. That _____ exciting news.

A. sounds like   B. sounds   C. sound     D. sounds like an

(  ) 5. How about _____ the panda first?

A. seeing       B. to see     C. looking    D. see

(  ) 6. —______ are you going for vacation?     —Hawaii.

A. What        B. When     C. Where     D. How

二、单词填空

1. I can’t go swimming with you this afternoon. I _____ ( babysit ) my little brother at home.

2. Taian is a beautiful city in China. A lot of people go _______ ( sightsee ) there every year.

3. —How long ________ you ________ ( stay ) in Hong Kong?   —For a week.

4. My classmates are going to ________ ( sport ) camp.

5. The _________ ( photo ) are very nice. Can you show me them?

6. I’m going ________ ( hike ) tomorrow.

三、按要求完成句子

1. He is visiting his grandpa next week. ( 提问 )_________ ______ he visiting his grandpa?

2. She is going camping for vacation with her parents.  (提问)

________ ________ she going camping _________ ?

3. We are relaxing at home for vacation.   (提问)

   _________ ________ you ________ for vacation?

4. Show your photos to me when we get back to school. (同义句)

_________ _________ _________ when we get back to school.

5. I like staying at home every day.(否定句)I _______ ________staying at home every day.

6. Send me a postcard from Hong Kong.  (同义句)

Send a postcard ________ ________ from Hong Kong.

7. Joe is staying in Hawaii for seven days.  (提问)  _____ ____ is Joe staying in Hawaii?

课后反思:

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unit 3  What are you doing for vacation?

Section B

教师寄语:The important thing in the life is to have a great aim and the determination to attain it.(人生重要的事情在于有一个伟大的目标,并有实现它的决心。)

学习目标:

知识目标:fishing, rent, famous, take a vacation, Greece, Spain, Europe, leave, countryside, nature, forget, finish, tourist, be famous for

         He thought about going to Greece or Spain, but decide on Canada.

         I just finished making my last movie.

能力目标:提高用现在进行时态谈论将来的计划的能力。

情感目标:培养合作意识及计划意识。

学习重难点:感知现在进行时表达将来意味:

           

学习过程:

一、预习导学

1.完成下列单词或短语。

___________观光;旅游___________著名的;出名的__________ 欧洲  __________ 农村;乡村_____________大自然__________忘记________结束____________游客

2.试译下列句子。

他原想去希腊或西班牙,但最后决定去加拿大。

__________________________________________________________________________.这次我想做些不同的事情。

_________________________________________________________________.

我知道那儿有许多说法语的人。

_________________________________________________________________.

二、自主学习

1. leave

动词,离去;出发;忘带;把……留给;使……处于(某种)状态。如:

He left home in a hurry.

He left his son a lot of money when he died.

Please leave the door open.

【归纳拓展】

leave for 动身去……

leave sb by oneself 把某人单独留下

leave…behind 忘带;留下;把……落在后面

【辨析活用】

leave / forget

两者都和忘记有关,但含义和用法有所不同。

leave:意为把某物遗忘在某处,其后一般要接具体的地点。如:

He left his homework at home.

forget:意为遗忘某物或忘记做某事,是指忘记一件具体的东西,其后一般不可以有具体的地点。常用短语为forget to do/ doing sth. 如:

Don’t forget to turn off the lights when you leave.

【即景活用】

2010河北模拟)这个孩子太小了不应该把他单独留在家里。

The child is so young that you can’t ________ him _________ ________ at home.

2. different

形容词,不同的;有区别的。如:

My coat is different from yours.

【归纳拓展】

派生词:difference n. 差异;差别;不同   differently adv. 不同地

短语:be different from ……不同  be different in ……(方面)不同

      make no difference to ……不起作用;对……没有影响

【即景活用】

These coats are different _________ size.

A.from  B. of  C. to  D. in

3. famous

  形容词,著名的;出名的,同义词为well-known. : The city is famous for its silk.

【辨析活用】

be famous for +出名的原因

be famous as + 出名时的身份、产地

Jackie Chan is famous for his action movies.

Jackie Chan is famous as a movie star.

三、合作探究

1.2c Pairwork

2.3a  Read the magazine article. What are Ben Lambert’s vacation plans? Write the number of each picture next to the correct activity.

四、拓展创新

1.3c. Write an article.

2.4. Survey.

五、达标检测

(一)单项选择

(  ) 1. They’re going to San Francisco ______ July 7 _____ next month.

      A. on, in       B. in, on      C. in, /        D. on, /

(  ) 2. —______ is he doing for vacation?   —He is going to Hawaii to surf.

     A. What       B. Where       C. When         D. How

(  ) 3. What’s it ______ there?

      A. like        B. look like      C. likes          D. liking

(  ) 4. Can I ask you ______ questions ______ your vacation plans?

      A. any, about   B. some, with    C. any, with       D. some, about

(  ) 5. I want to spend time ______ my grandfather ______ the countryside.

      A. with, in     B. on, in        C. in, in          D. on, with

(  ) 6. Today is my son’s birthday. I’m making _____ for him.

      A. anything nice   B. something nice   C. nice anything   D. nice something

(  ) 7. She ______ 8,000 yuan on the computer yesterday.

      A. spent       B. cost         C. take          D. paid

(  ) 8. What should we ______ us when we go hiking?

      A. bring with   B. take to       C. take with      D. bring to

(  ) 9. Do you have ______ to tell us?

      A. something new  B. new something   C. anything new   D. new anything

(  ) 10. —______ do you watch TV every week?   —About three hours.

      A. How often     B. How long      C. What time      D. How many

(  ) 11. —What’s your brother like?    —_______.

      A. He likes playing soccer          B. He likes all of us

      C. He’s short but fat               D. He’s very well

(  ) 12. All of us are ______ in the ______ film.

       A. interesting, interested    B. interested, interesting

       C. interesting, interesting    D. interested, interested

(二)用所给单词的适当形式填空

1. Dalian is a beautiful place __________ ( go ) sightseeing.

2. It’s twelve o’clock. The children ___________ ( have ) lunch in the cafeteria.

3. This Sunday we are going bike r__________ in the park. How about you?

4. Yao Ming is a f_______ basketball player. Lots of people like ______ ( watch ) him play.

5. My sister thought about __________ ( babysit ) her pet dog.

6. He didn’t leave u_________ his mother came back.

7. Do you plan __________ ( take ) a vacation in Hawaii?

8. The book is so good, I can’t wait __________ ( read ) it at the moment.

9. You should finish _________ ( make ) these kites this afternoon.

(三)完成句子

1. 假期你打算做什么?  _________ _________ you _________ _________ vacation?

2. 我听说泰国是个观光旅游的好地方。

I hear Tailand is a good place ________ ________ ________.

3. 明天他要动身前往意大利。   He ________ ________ _________ Italy tomorrow.

4. 昨天你们什么时间打扫完教室的?

When ________ you ________ ________ the classroom yesterday?

5. 你有什么重要的事要告诉我吗?    Do you have _________ __________ to tell me?

6. 明天是星期天,去钓鱼怎么样?

It’s Sunday tomorrow. _________ _________ _________ ________?

7. 我迫不及待地打开妈妈送的礼物。

I _________ __________ __________ __________ the present Mum gave me.

 课后反思

                                                                                              

                                                                                

                                                                                 

 

 

参考答案

 

 

Unit 3 Section A

一、预习导学 babysit camp plan hike how long away get back send postcard

             What are you doing for your vacation?

             I’m babysitting my sister.

             That sounds boring.

二、自主学习

1.C 2. I will send an e-mail to Jim tomorrow. 3. He was riding a bicycle.

六、达标检测

一、1. C 2. B 3.A 4. A5. A6. C二、1babysitting 2. sightseeing 3. have, stayed 4. sports 5. photos 6. hiking.1. When is 2. Who is, with 3. What are, doing 4. Show me your photos 5. don’t like 6. to me 7. How long

Unit 3  Section B

一、预习导学

sightseeing; famous; Europe; countryside; nature; forget; finish; tourist

He thought about going to Greece or Spain, but decided on Canada.

This time I want to do something different.

I know there are many people there who speak French.

二、自主学习

1.       leave, by himself 2. D

三、合作探究

Unit 3   Exercises  <  B  >

一、单项选择

1. D2. A 3. A 4. D 5. A 6. B 7. A 8. C 9. C 10. B 11. C 12. B

二、1. to go 2. are having 3. riding 4. famous 5. babysitting 6. until 7. to take 8. to read 9. making

三、1. What are, doing for 2. to go sightseeing 3. is leaving for 4. did, finish cleaning 5. anything important 6. What about going fishing? 7. can’t wait to open 8.

  评论这张
 
阅读(479)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017