注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

流动的光彩

岁月如水 人生是河 宽容能拯救一切

 
 
 

日志

 
 
关于我

我有点懒,可是我很幸福。因为我有时时刻刻关心我的父母,时时刻刻照顾我的老婆,还有离不开我的一个漂亮的小姑娘。 对于生活,我很满足。

网易考拉推荐

人教版九年级英语单元测试 Unit 3 (4)  

2012-09-25 10:10:37|  分类: 单元测试卷 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

九年级英语第三单元测试题

满分:100  班级_______  姓名_______

 

. 词汇测试  15

A、              用所给单词的正确形式填空

1. This machine ____________(use) for washing clothes. It is called “washing machine”.

2. Now most work _____________(can do) by robots.

3. More and more trees ____________( plant) on the mountains soon.

4. There is another way of ____________ (work) out the problem.

5. Don’t make them_____________(stand) long outside.

6. “Show me your _____________(driver) license.” “Here you are.”

7. There have been a few _____________(disagree) between the two parties.

8. I feel ________ (sleep); I'm going to lie down.

9. She tried to stop smoking, and she ________ (success).

10. The matter is of great ________ (important).

B、 根据首字母或汉语提示完成单词 

1. The play will be ____________ (演出)at the City Theatre.

2. She is a ________ (成员) of a tennis club.

3. The p________ situation is peaceful, but in the past there was trouble in this area.

4. We have plenty of ________ (本地的) stores to choose from.

5. The girl’s got her ears pierced, but she doesn’t wear e________.

二、 单项填空。(本题有15小题,每个题1分,共15)

16. — Where is________ English book?

— Maybe it is on the bookshelf?

A. the              B. a            C. an           D. /

17--What a beautiful dress!

    --Yes. But it’s so expensive that we can’t _______ it.

A. pay                         B. offer            C. afford             D. support

18. The teacher made him _______the word five times.

A. write             B. to write     C. writing      D. writes

19. My uncle went to Australia last year.  We haven't seen him________.

A. since almost a year              B. from almost a year on

C. after almost a year              D. since almost a year ago

20. — What are you looking for, Michelle?

-- My cousin's MP3 player.  It _______ right in here, and now it's________.

A. has been; gone   B. was; gone    C. was; going     D. is; going

21. - I have lost a chance to win the match.                

- _______                                       

A. Well done!        B. Good luck!            C. What a pity!          D. Congratulations!

22. A neighbour helped to keep our dog. It ________ while we were on holiday.

A. was taken care                   B. took care of

C. is taken care of                 D. was taken care of

23. — Good morning. I'm Jim Green, your new manager.  — Good morning, ________.

A. Mr. Jim           B. Mr. Green   C. Mrs. Jim Green    D. Green manager

24. — It's 9 o'clock. I'm afraid I have to leave, ______ I'll be late for the plane.

— Have a nice trip.

A. or                        B. so           C. and         D. but

25. —You play the piano so well.  ________do you have the piano lessons?

—Once a week.

A. How soon           B. How often   C. How long    D. How much

26. —May I take this magazine out of the reading room?

       . Please read it here.

A. Certainly      B. No, you needn't   C. No, you can't  D. No, you may not

27. — 2008 is drawing near. Any changes in Beijing?

— Yes, more stadiums arc being built, and________ people are learning English.

A. more and more           B. the more and the more

C. the more and more       D. more and the more

28. Joseph wants to know_______, because he’ll pay a visit to her.

A. where does Tina live    B. where is Tina from 

C. where is Tina           D. where Tina lives

29. Eating more fruit will keep people __________.

A. carefully               B. afraid     C. busy                 D. healthy

30. Mr. Black        is smoking is looking for          he lost yesterday.

A. whom; which                            B. who; what

C. that; who                        D. which; where

. 完形填空    20

                                  A    

 

Billy is a boy of fifteen. His parents died three years ago. One day when he was walking in the street, he   1   a wallet. He returned it to the owner, Mr Baker. He gave his   2   to the boy. As the boy had no job, Mr Baker made him work for him in his   3  . Billy worked so hard that Mr and Mrs Baker were   4  with him.

Mr Baker loved planting   5  .The week before last, he brought a few trees home, planted them in the   6  himself and watered them every day. Several days   7  , he had to leave for another city. Before he started, he said to Billy. “Take good care of the trees. Some boys near our house always want to steal() them.” “Don’t   8   about them, sir.” answered Billy, “I’ll try my best to watch them.” Six days passed and Mr Baker came back. He asked, “  9  anyone ever come to steal the trees?” “No, sir.” Said Billy, “To stop someone from stealing the trees, I  10   them up six days ago. I have hidden() them for almost a week!”

(   )1. A. found             B. bought                 C. carried                 D. wanted

(   )2. A. wallet             B. pity                      C. thanks                  D. excuses

(   )3. A. factory            B. office                   C. town                    D. home

(   )4. A. pleased           B. angry                   C. strict                    D. popular

(   )5. A. flowers           B. grass                    C. vegetables            D. trees

(   )6. A. garden            B. office                   C. city                      D. room

(   )7. A. ago                 B. later                     C. before                  D. after

(   )8. A. think               B. talk                      C. learn                     D. worry

(   )9. A. Did                 B. Does                    C. Has                      D. will

(   )10. A. sent               B. pulled                  C. put                       D. picked

B            

Many students talked about the rules that they have in school. At their school, they have to wear uniforms every day. The problem is that all the students think the uniforms are  1  . They think young people should look smart and so they would like to   2  their own clothes. Their teachers believe that if they did that, they would think more of their clothes than their   3  . But the students disagree. They would  4   more comfortable and that is good for studying. If they can’t do that, they should be allowed to design their own uniforms. That would be a good way to keep both teachers and students happy. It’s also probably a good idea for parents to allow teenagers to study in groups during the evening. Sometimes they get noisy   5  they can learn a lot from each other. They also think that vacations should be  6  . At present they’re too short. Longer vacations would give them time to do things like volunteering. Last summer they had an __7__to volunteer at the local  8  , but they couldn’t because they had  to   9   to school. It would be a good experience  10  them because some of them want to be doctors when they grow up.

(   )1. A. ugly                B. beautiful              C. small                    D. smart

(   )2. A. put on             B. wear                    C. in                         D. do

(   )3. A. clothes            B. study                   C. hair                      D. shoes

(   )4. A. fall                  B. fell                       C. feel                      D. felt

(   )5. A. but                  B. if                          C. and                      D. so

(   )6. A. shorter            B. longer                  C. smaller                 D. farther

(   )7. A. opportunity         B. chance           C. time              D. day

(   )8. A. school             B. hospital                C. store                     D. factory

(   )9. A. leave               B. come                    C. go back                D. live

(   )10. A.of            B.for               C.in               D.with

. 阅读理解  30

A   

No one knows how man learned to make words. Perhaps he began by making sounds like those made by animals. Perhaps he made sounds like those he heard all round him——water splashing (溅落), bees humming, a stone falling to the ground. Somehow he learned to make words. As the centuries went by, he made more and more new words. This is what we mean by language. People living in different countries made different kinds of words. Today there are about fifteen hundred different languages in the world. Each contains four or five hundred thousand words, but we do not need all of these. Only a few thousand words are used in everyday life.

The words you know are called your vocabulary. You should try to make your vocabulary bigger, read as many books as you can. There are plenty of books written in easy English for you to read. You will enjoy them. When you meet a new word, look it up in your dictionary. Your dictionary is your most useful book.

(   )1. “Humming” in the text means ______.

    A. 飞翔           B.嗡嗡叫          C.采蜜          D. 跳舞

(   )2. Different countries have _______ kinds of words.

A. different                    B. more and more  

C. the same                   D. a few

(   )3. In our daily life we need __________.

A. four or five hundred thousand words   

B. fifteen hundred words

C. only a few thousand words           

D. thousands of words

(   )4. If we want to get our vocabulary bigger, we should ______.

A. learn from the teacher          

B. read as many books as possible

C. look up new words in the dictionary   

D. write in the words

(   )5. We call the words that we know our ___________.

    A. language     B. sounds     C. dictionary     D. vocabulary

B

In the 13th century, the famous Italian traveler, Marco Polo, traveled a long way to China. During his stay in China, he discovered that the Chinese used paper money. In western countries, people did not use paper money until the 15th century.

A Chinese man called Cai Lun invented paper almost 2000 years ago. He made it from wood.

Now paper still comes from trees. We use a lot of paper every day. Every day, people throw away about 280 tons of paper in our city. It takes 17 trees to make one ton of paper. This means that we are cutting nearly 4800 trees every day. Since it takes more than 10 years for a tree to grow, we must start using less paper now. If we don’t, we will not have enough time to grow more trees to take the place of those we use for paper.

So how can we save paper? We can use both sides of every piece of paper, especially when we are making notes. We can choose drinks in bottles instead of those in paper packets. We also use cotton handkerchiefs and not paper ones. When we go shopping, we can use fewer paper bags. If the shop assistant does give us a paper bag, we can save it and reuse it later.

(   )1. Who was Marco Polo?

A. He was a traveler of Italy.      

B. He was an inventor of Italy

C. He discovered how to use paper money  

D. He stayed in China

(   )2 People in western countries first used paper money in the __________ century.

    A. 15th           B.13th           C. 7th             D.17th

(   )3. How many trees does it take to make one ton of paper?

    A. 10         B. 17        C. 280      D. 4800

(   )4. Which of the following is  not the way of saving paper?

A. To use both sides of every piece of paper. 

B. To grow more trees.

C. To use cotton handkerchiefs instead of paper ones

D. To use the paper bags from shops more than once

(   )5. Which is the best title of the passage?

    A. Saving Paper                        B. Cai Lun, the Great Inventor

C. Handkerchiefs Back Again             D. Story of Paper

C

If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak. When you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way.

When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong.

If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault (过错). But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents are to be blamed(责备), and few of us know that it is just his own fault.

Have you ever found that some people can’t read or write but usually they have better memories? This is because they cannot read or write and they have to remember things; they cannot write them down in a little notebook. They have to remember days, names, songs and stories; so their memory is the whole time being exercised. So if you want to have a good memory, learn from the people: practice remembering.

(   )1. Which of the following is right?

    A. Your arms or your legs will become weak when you use them.

B. Your memory works in the same way as your arms and legs.

C. Everybody knows that memory works in the same way as their arms and legs.

D. Your memory can’t become strong again when you use them again.

(   )2. If you want to have a good memory, you must________.

    A. practice it                   B. not give it enough chance to become strong

C. have clever parents            D. use your arms and legs often

(   )3. One has a bad memory because of _________.

    A. his own fault                B. his parents’ fault

C. his teachers’ fault             D. his strong arms and legs

(   )4. Many people who can’t read and write can remember things well because________.

A. they have to remember    

B. they can’t write them down

C. they practice remembering  

D. they can remember things quickly

(   )5. The writer tells us _________.

    A. a good memory comes from practice    

B. a good memory needs strong arms and legs

C. parents can make us clever       

D. to remember days, names and songs

D

It’s over three years since I began to learn English. I am glad that I am getting on well with it.

I find English quite difficult, but very interesting. When I first started, I thought I had only to remember the new words and learn some grammars. I know little about English idioms(习语). I thought each English word has the same meaning in Chinese. When I learned to say “I see a book on the desk”, I thought the English word “see” was just like the Chinese word “kan”. So one day when my teacher asked me, “What are you doing?” I answered, “I’m seeing a book.” “That’s wrong.” The teacher said. “You don’t see a book. You read a book. You can’t use an English word like a Chinese one. Be sure not to make the same mistake again.”

After that I began to pay more attention to the differences between Chinese and English. For example, in English we say a “high mountain”, but a “tall man”. In Chinese we use the same word “ gao” for both. Again in English we say “take part in the sports meeting”, “attend a meeting” and “join the army”, while in Chinese we can use “can jia” for all three. Interesting, isn’t it?

 So to study English doesn’t only mean hard work, it can be great fun, too! We not only have to pay attention to pronunciation, grammar, spelling and handwriting, we also have to understand English idiom. We can learn English well only in that way!

But all this is only a beginning and I still have a long way to go. I’ll try my best and work even harder than before. I must speak and listen to English more both in and out of class. I must learn English well so that I work well when I grow up.

(   )1. I have learned English for ________ years.

    A. one      B. five     C. three     D. more than three

(   2. When I first started English I _______.

A. knew more English words     

B. knew some English idioms

C. used an English word like a Chinese one

D. found English easy and interesting

(   )3. I began to pay more attention to the differences between Chinese and English ______.

A. when I began to learn English     

B. when I said “I see book on the desk”

C. before I began to learn English     

D. after the teacher told me not to use an English word like a Chinese one

(   )4. We should speak and listen to English_________.

    A. only in class                       B. out of class

C. both in and out of class              D. either in or out of class

(   )5. To study English well, we have to ______.

    A. remember the new words and learn some grammars

B. know the differences between Chinese and English

C. pay attention to pronunciation, spelling, handwriting and idioms

D. do all the above things  

 

. 翻译    5

1. 在这一点上我和他意见不一致。

  I _________________ him ___________________

2. 老年人应该多指导年轻人,而年轻人应该尊敬老年人。

  The old should give the young _______________ and the young ________________ the old.

3. 做自己喜欢的事情,不要别人干什么就干什么。

  Do _________________ and don’t follow what others do.

4. 明天你要参加考试,今晚不应该熬夜。

You should not ___________ tonight because you will take a test tomorrow.

5. 她有时在家帮着做家务。

  Sometimes she helps ____________________ at home.

 

七、书面表达 15

.你的外地朋友周锋五一节期间来探访了你。你为他安排了一系列的活动。请你根据下面的活动日程表写一篇英语短文,作投稿使用。

    注意:

    l. 词数:80个词左右;题目及文章的开头已给出,但不算在总词数内;

    2.可适当增加细节,使行文连贯;

    3.不能在答卷上透露个人的任何信息(例如:具体的学校和姓名等),否则零分处理。

时间

52

53

上午

下午

晚上

活动

参观浙江博物馆,了解浙江历史。

购书。

夜游西湖,欣赏湖畔景色。

参加休博会的活动。

提示词:sight  lakeside  take part in  activity  World Leisure Expo

 

A Happy Holiday

My friend Zhou Feng came to visit me on May Day. During the following days I showed him around the city.___________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

参考答案

A 1.is used  2.can be done  3.will be planted  4.working  5.stand   6.driving/driver’s    7.disagreements   8.sleepy 9. succeeded  10.importance

 B. 1-5 performed  member   present  local  earrings

16.A 17.C 18.A 19.D 20.B 21.C 22.D 23.B 24.A 25.B 26.C 27.A 28.D 29.D 30.B

A1-5BACBD    6-10AABBD

B1-5ABBCA  6-10 BABCB

A  BACBD        B  AABBD        C   BAACA         D   DCDCD

1. disagreed with    on this point.

2.  more direction    should respect

3. what you like to do    4.stay up    5.do housework/with the housework

.My friend Zhou Feng came to visit me on May Day. During the following days I showed him around the city. We went to the Zhejiang Museum on the morning of May 2. We learned much about the history of Zhejiang. In the afternoon we went to the bookshops to buy a lot of books. In the evening I took Zhou Feng to the West Lake. The lakeside sight was so beautiful that both of us lost ourselves in it.  The next day we took part in some activities of the World Leisure Expo, which is really fun. Though we were very tired in these two days, we enjoyed ourselves very much.

  评论这张
 
阅读(196)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017