注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

流动的光彩

岁月如水 人生是河 宽容能拯救一切

 
 
 

日志

 
 
关于我

我有点懒,可是我很幸福。因为我有时时刻刻关心我的父母,时时刻刻照顾我的老婆,还有离不开我的一个漂亮的小姑娘。 对于生活,我很满足。

网易考拉推荐

2017中考英语语法易错易混知识点汇总(10)  

2017-01-06 23:35:59|  分类: 会考复习资料 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
91. I’m going to look for another job ________ the company offers me more money.A. afterB. unlessC. whenD. for
  答案: B ( 选择其它三项的同学要注意语境, 这里是指除非公司给我更多工资,否则我就要找其它工作.)
  92. Don’t hurry. The bus won’t start ________ everybody gets on.A. sinceB. asC. untilD. when
  答案: C (选择D的同学要注意前面是否定.)
  93. .Please show me ____to send an e-mail, John. It’s the first time for me to do it. A. howB. whatC. whenD. where
  答案:A (选择C的同学要注意认真看题,这里的time不是时间,而是指第一次)
  94. You’ve passed the exam. I’m happy ______ you.A. onB. atC. inD. for答案:D
  95. I wonder ________ they finished so many different jobs in such a short time.A. whyB. howC. whenD. where
  答案:B (选择A的同学要注意语境,这里指他们怎么能在如此短的时间里完成如此多的困难的工作.)
  96. -- Do you speak English?-- Yes, I speak _________ a little English _______ some French.
  A. neither, notB. both, orC. either, orD. not only, but also答案:D (选择C的同学要注意语境.)
  97. .______ the maths problem is difficult, I’ll try very hard to work it out.A. ThoughB. WhenC. BeforeD. After
  答案:A (选择B的同学要注意语境.不能说当题目难的时候,我将努力.而是说尽管题目难,但我将努力解决.)
  98. The accident took place ________ a cold February evening.A. onB. inC. atD. for
  答案:A (选择B的同学要注意,在特指的早上、下午、晚上,不用in要用on)
  99. He turned ________ the radio because his father was asleep. A. onB. downC. upD. over
  答案:B (根据语境:他爸爸睡着了,因此不能用A-打开,也不能用C-调大.D表示反过来)
  100. I don’t know the homework _______ today. A. onB. inC. ofD. for
  答案:D (选择C的同学要注意of表示从属关系,要注意中文的干扰.)
101. 40.Jane said she would come here ________ 9:00 and 9:30 tomorrow morning. A. fromB. atC. betweenD. around答案: C (选择B的同学没有把体看完整; 选择A的同学没有注意到from…to…的搭配.)
  102. It’s spring now. The students ________ trees these weeks. A. plantB. are plantingC. will plantD. planted
  答案: B (选择A注意 these weeks 并不表示经常做某事,而是强调这几个星期同学们一直在种树.)
  103. Must I finish it now?-- No, you ________.A. mustn’tB. needn’tC. can’tD. shouldn’t 答案: B (选择A的同学要注意mustn’t意思指不允许, needn’t指的是不必要.)
  104. Though it’s cloudy now, it _________ get sunny later.A. can B. mayC. mustD. need
  答案: B ( 选C的同学要注意语境, 这里强调过些时候也许会晴天, 表示推测性.)
  105. It is in the library, you _______ talk loudly.A. may notB. can’tC. needn’tD. mustn’t
  答案: D ( 选择B的同学要注意中文的干扰.can’t表示不能够。)
  106. If anyone wants to say something in class, you ________ put up your hands first. A. mustB. mayC. shouldD. can答案: A ( 选其他三个选项的同学要注意语境,anyone暗示出语气。表明是一个规定,而不是建议。)
  107. – I called you last night but no one answered the phone. -- I ________ dinner with my friends in the restaurant. A. haveB. hadC. was havingD. have had
  答案:C (选择B和D的同学要注意分析语境.这里指我当时正在和朋友在饭馆吃饭.)
  108. If you have lost a library book, you have to _________ it. A. find outB. look afterC. pay forD. take care
  答案:C (选择A的同学要注意语境)
  109. He will call me as soon as he _________ the city.A. reachesB. reachedC. will reachD. is reaching
  答案:A (选择B的同学要注意主将从先)
  110. The pen _________ him ten yuan.A. paidB. costC. tookD. spent
  答案:B (选择C的同学要注意took通常用在时间上;选择A和D的同学要注意,这里的主语是物品,因此不能用paid 和spent)
111. The train _________ for twenty minutes.A. leftB. has leftC. is leavingD. has been away
  答案:D (选择B的同学要注意,当用完成时表示持续动作时,要选择可持续动词,不要用瞬间动词.)
  112. How many books _____ they ________?-- Five. But they haven’t finished reading even one.
  A. did…borrowB. had…borrowedC. will…borrowD. do…borrow
  答案:A (选择B的同学要注意,这里只是问过去发生的一件事,并不是过去时间之前发生的.)
  113. He _________ his bike so he has to walk there.A. lostB. has lostC. had lostD. loses
  答案:B (选择A的同学注意句子并没出现两个时间点,因此要注意时态的前后一致.)
  114. Why did the policeman stop us? -- He told us not _______ so fast in this street.
  A. driveB. drivingC. to driveD. drove答案:C (这里考查的是tell sb. not to do sth.)
  115. The population of the world in 20th century became very much _________ thanthat in 19th A. bigger B. larger C. greater D. more 答案: B.(选择其它三项的同学要注意population的固定搭配是large)
  116. The magazines are ________ easy that the children can read them well.A. suchB. soC. tooD. very
  答案: B (选择A的同学要注意easy是形容词,要用so…that, 而不用such…that)
  117. – Would you like ________ more tea?- Thank you. I’ve had ________.A. any, muchB. some, enoughC. some, muchD. any, enough 答案:C (选择B的同学要注意enough是形容词, 不能说had enough)
  118. I think basketball is _______. I like to watch it.A. boringB. boredC. excitingD. excited
  答案:C (选择D的同学要注意basketball本身很令人激动,excited表示被什么所感染而激动。)
  119. The math problem is so hard that ________ students can work it out.  A. a fewB. a littleC. manyD. few
  答案:D (选择A、C的同学要注意语境,这里指没有什么学生能做出来。)
  120. Though she talks ______, she has made ________ friends here.A. a little, a fewB. little, fewC. little, a fewD. few, a few答案:C (选择A的同学要注意语境,这里指虽然她不怎么说话,但她有一些朋友.)
  评论这张
 
阅读(250)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017